O komisi pro rozvoj obce a nový územní plán

Byla ustavena  v polovině ledna 2011 ve  složení Ing. Nedělník, Ing. V. Bárta a Ing. M. Lička a  sešla se k projednání návrhu jednacího řádu, k sestavení plánu dalších prací a úkolů a to za přítomnosti  starosty Ing. Kopeně, který si uvědomil závažnost problematiky a chce být na všech  zasedáních komise. Můžeme to jen uvítat, neboť cesta doporučení  směrem k Radě obce se tím výrazně zjednoduší .

Starosta také sdělil nový fakt nespokojenosti s na úřední desce vyvěšeným  „Návrhem  zadání územního plánu  Vřesina“, který považuje  za formální a nedokonalý a hodlá  zadat jeho přepracování Ing. Miklendové  v rámci mandátní smlouvy, která ji pověří i dalšími úkony, vedoucími ke zdárnému sestavení a schválení nového územního plánu v horizontu tohoto volebního období zastupitelstva. 

Nebyl jsem si příliš jist správností tohoto rozhodnutí a při jednání na Krajském úřadu jsem se zeptal. Bylo mi předestřeno poněkud archaické přirovnání s šitím bot:

Boty vám  může ušít někdo , kdo je dělá ve velkém (Magistrát)  a stále stejně a nebo si je necháte vyrobit ručně  podle  svých zadání, ale tam musíte mít štěstí na dobrého ševce. Tedy jistota průměru proti nejistotě  špičkové kvality. V každém případě máte jen botu.

Rozhodnutí pana starosty chápu a schvaluji,  chce mít kvalitu i jistotu v tak vážné věci jako územní plán je. Úkolem komise a všech zúčastněných je  stanovit to,  co v územním plánu chceme aniž by byla stoprocentní záruka, že to tam bude, neboť do šití této boty mluví ještě mnoho dalších orgánů.

Na prvním zasedání 24.1.2011 si komise uložila .

  1. Projednání návrhu jednacího řádu
  2. Zpracování nového návrhu Programu rozvoje obce
  3. Seznámení se stavem  ve zpracování nového územního plánu
  4. Příprava  jednání zastupitelstva  k problematice nového územního plánu
  5. Možnosti využití institutu pozemkových úprav
  6. Jednání s ing. Miklendovou o  dalších krocích ve zpracování  ÚP.

K tomu jsem připravil Návrh jednacího řádu,  Seznam výstupů z činnosti Komise  pro rozvoj obce  týkající se  územního plánu zpracované  za minulé volební období a Zápis z Komise  pro rozvoj obce  ze dne 17.8. a 30.8. 2010  obsahující  návrhy  k zadání nového územního plánu, které je nutno  diskutovat v zastupitelstvu.

Nové zasedání komise bude 8.2.2011

Ve Vřesině 7.2.2011                                                     Ing. Petr Nedělník

Příspěvek byl publikován v rubrice Problematika územního plánu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>